SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/014 | 8000 Székesfehérvár, Várkörút 31.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC I. István Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. márc. 12.


Pénzes Krisztina

    Elindult a Pénz7

    Iskolánk a Pénziránytű Iskolahálózat részeként kiemelt figyelmet szentel ennek a programnak - számos hasznos rendezvényen vehetnek részt diákjaink.

    Elindult a Pénz7

    A kezdeményezés a Nemzetközi Bankszövetségtől indult 2015-ben European Money Week néven és amelyhez több mint 20 ország csatlakozott. Magyarországon Pénz7 lett a neve és a Magyar Bankszövetség valamint a Pénziránytű Alapítvány áll mögötte. Ehhez csatlakozott EMMI és az Nemzetgazdasági Minisztérium is, így a program már a tanév hivatalos rendjébe is bekerült témahétként.

    A pénz7 célja többek között, hogy:

    "- felhívja a figyelmet a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi kultúra fejlesztésének fontosságára, a vállalkozói kedv megteremtésének, az üzleti ismeretek megalapozásának lehetőségére,

    - a pénzügyi ismeretek mellett helyett adjon a vállalkozói kompetenciafejlesztés, és a vállalkozói ismeretek bevezetésére az iskolákban"

    Iskolánk a Pénziránytű Iskolahálózat részeként kiemelt figyelmet szentel ennek a programnak. A hét első programjaként a 11.C osztály dr. Mintál Noémi oktatónkkal pénzügyi ismeretterjesztő plakátokat készített, amelyek az iskola lépcsőfordulójában találhatók.

    „Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság” témakörében az 1/13.P vett részt március 8-án egy Digitális Szimat Kihívás nevű online versenyen, amely a digitális biztonsággal kapcsolatos felkészültségüket mérte.

    Március 9-én csütörtökön, részt vettünk a Pénziránytű Alapítvány és a Medve Matek közös interaktív játékában a 9.C és az 1/13.P osztályokkal.

    A „PÉNZFUTAM” egy olyan szabadtéri "akadályverseny" volt, ahol a diákok a Királyok Parkjában állomások (GPS-lokációk) között vándoroltak, és az ezeken a pontokon, az okostelefonjukra érkező játékos, pénzügyi feladatokat kellett 45 perc alatt megoldaniuk.

    A helyes válaszok számától függően bronz, ezüst, arany és gyémánt rangot érhettek el a csapatok és erről digitális oklevelet kaptak. Mind a két osztályból gyémánt (!) fokozatot is elértek tanulóink.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Igazgatói pályázatok

    Igazgatói pályázatok

    A Székesfehérvári Szakképzési Centrum pályázatot hirdet igazgató beosztás ellátására.

    2024. ápr. 4.


    Vezetőség

    Lidl raktárban jártunk

    Lidl raktárban jártunk

    Iskolánk 11. évfolyamos logisztikai technikus osztálya 2024. március 27-én üzemlátogatáson vett részt a székesfehérvári Lidl Logisztikai Központban.

    2024. márc. 27.


    Trenka Zoltán

    Nemzetközi Ki mit tud verseny Dunaújváros

    Nemzetközi Ki mit tud verseny Dunaújváros

    2024. március 24-én iskolánk három diákja vett részt a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium által szervetett NEMZETKÖZI KI MIT TUD versenyen.

    2024. márc. 24.


    Fehérvári Gabriella


    Partnereink

    SZC logo

    Székesfehérvári Szakképzési Centrum


    Székesfehérvári SZC I. István Technikum

    8000 Székesfehérvár, Várkörút 31.

    Telefon: +36 22/315-029

    E-mail: info@elsoistvan.hu

    OM azonosító: 203053/014


    2024Székesfehérvári SZC I. István Technikum