SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/014 | 8000 Székesfehérvár, Várkörút 31.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC I. István Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2024. ápr. 29.


Molnár Anikó

  Más nem történt

  Pass Andrea: Más nem történt című drámájából készült előadásunkat április 29-én mutattuk be a Pelikán Fészekben (Vörösmarty Színház kamaraterme) az iskola felsőbb évfolyamának és a színjásztó diákokat tanító tanároknak.

  Más nem történt

  A drámával 2023 októberében kezdtünk el foglalkozni 13 tehetséges és lelkes színjátszó diák és egy nem kevésbé lelkes fiatal tanár kolléga együttműködésével. Ezúton is hálásan köszönjük Varga Imre tanár úr időt és energiát nem sajnáló (vasárnapokat is bevállaló) munkáját és bátor vállalását azzal, hogy elvállalta a darab kétes hírű, egyáltalán nem egyszerű főszerepét. A 45 perces játék egy középiskolás osztály életében enged bepillantást, amelyben furcsa dolgok történnek: "eltünedeznek a gyerekek az osztályból". De vajon, mi ennek a jelenségnek a kiváltó oka? Talán egy a diákok által rajongásig szeretett, hozzájuk nagyon közel kerülő fiatal tanár úr, akivel még féltett titkaikat is készek megosztani? Még ez is meglehet....

  Nagyon büszke vagyok a csoportra, hogy kitartó munkájukkal, összetartásukkal és kreativitásukkal sikerült színpadra állítani ezt a nagyon is aktuális témát érintő, vitákat kiváltó, érdekes darabot. Nagyon nagy öröm számomra látni, tapasztalni, hogy milyen sokat fejlődtek a diákok mind személyiségükben, mind szakmai szempontból a hónapokig tartó munkafolyamat közben.

  Kiemelten és külön nagyon köszönjük Juhász Illés színművésznek odaadó segítségét! Nélküle nem jöhetett volna létre ilyen színvonalas előadás.

  Köszönjük szépen!

  A darabot Molnár Anikó tanárnő és Juhász Illés rendezte.

  Szereplők:

  Boda Anna Sára
  Fenyvesi Dorottya
  Király Patrik
  Klemm Zsófia
  Kormos Balázs
  Kováts Lilla
  Lábodi Nóra
  Németh Adél
  Podmaniczky Zita
  Ruff Bianka Fanni
  Simon Kimberli
  Szabó Áron
  Varga Levente

   

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Innovation Challenge

  Innovation Challenge

  2024. április 24-én iskolánk 6 9. NY osztályos tanulója vett részt a JAM Hungary és  EY-GDS Hungary vállalat közös szervezésében megrendezésre kerülő Innovation Challenge versenyen.

  2024. ápr. 24.


  Fehérvári Gabriella

  Banklátogatás

  Banklátogatás

  A Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő regionális döntőjébe jutott 10.C osztályos csapatunk (Béres Enikő, Pothorszki Petra, Varjas Flóra, Virág Csilla és kísérőtanáruk Pénzes Krisztina) a K&H Bank meghívására, egy banklátogatáson vett részt.

  2024. ápr. 17.


  Pénzes Krisztina

  Istvános diákok sikere a pénzügy OSZTV-n

  Istvános diákok sikere a pénzügy OSZTV-n

  2024. április 15-17-e között a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma legjobb 60 tanulója versenyzett Makón, a Maros-parti városban. Az országos tanulmányi verseny megrendezésére a Pénzügyminisztérium a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégiumot kérte fel.

  2024. ápr. 17.


  Szőtsné Fekete Katalin


  Partnereink

  SZC logo

  Székesfehérvári Szakképzési Centrum


  Székesfehérvári SZC I. István Technikum

  8000 Székesfehérvár, Várkörút 31.

  Telefon: +36 22/315-029

  E-mail: info@elsoistvan.hu

  OM azonosító: 203053/014


  2024Székesfehérvári SZC I. István Technikum