SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/014 | 8000 Székesfehérvár, Várkörút 31.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC I. István Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA

Hírek

2023. nov. 17.


Szőtsné Fekete Katalin

  GreenLike – Milyen lesz a jövő ZÖLD Egyeteme?

  A Pannon Egyetem szervezésében került sor a GreenLike országos verseny megrendezésére, melyre iskolánkból is több csapat jelentkezett. A verseny a környezettudatosság, a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság témáját helyezte a középpontba.

  GreenLike – Milyen lesz a jövő ZÖLD Egyeteme?

  GreenLike – Milyen lesz a jövő ZÖLD Egyeteme?

  Az online előválogatóra 2023. október 24-én került sor, amelyen a csapatok a környezetvédelemmel, a körforgásos gazdasággal kapcsolatos kérdéseket válaszolták meg. Az első fordulón 40 csapat közel 160 diákja mérte össze tudását, és közülük választották ki azt a 10 csapatot, akik részt vehettek a november 17-i döntőn, melyet Veszprémben rendeztek meg. Iskolánkat két csapat is képviselte, ők a 2/14/P osztály tanulói. A Pletyisarok (Jelinek Dóra, Miklós Nikolett, Szőke Tímea, Takács Nina Lili) és a Bajnokok és Menők csapata (Bokor Izabella, Szabó Alexandra, Győri Botond, Kis Viktor).

  A döntőre előre kellett készülniük diákjainknak. Egy GreenLike podcastot kiválasztva, annak tartalmát egy poszteren foglalták össze, majd a körforgásos gazdasággal kapcsolatos képekről kellett rögtönzött szöveget alkotni. Az utolsó feladat pedig egy prezentáció volt, amelyen bemutatták diákjaink, hogyan képzelik el a jövő zöld egyetemét.

  A versenyen tanulóink sikeresen szerepeltek, a kimagaslóan erős mezőnyben a Pletyisarok csapata a 3. helyezést érte el! Gratulálunk a résztvevőknek!

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Az I. világháborúban elesett katonákra emlékeztünk

  Az I. világháborúban elesett katonákra emlékeztünk

  A Krajczáros Alapítvány kezdeményezésére Gyóni Géza szobránál emlékeztünk az I. világháborúban elesett katonákra. 105 éve ezen a napon írták alá Németországgal a compiégne-i erdőben egy vasúti kocsiban a fegyverletételt. A megemlékezést a Tarsoly Ifjúságért Egyesület, az I. István Technikum és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház közösen szervezte.

  2023. nov. 11.


  Vezetőség

  „Közösen egy zöld úton” – látogatás Csalán, a Hulladékkezelő Központban.

  „Közösen egy zöld úton” – látogatás Csalán, a Hulladékkezelő Központban.

  „A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” szól a mondás, amely a híres környezetvédelmi aktivistától, David Browertől származik. Ennek a mondásnak a szellemében tettünk egy látogatást 2023. október 27-én a 2/14P osztállyal a csalai Hulladékkezelő Központban.

  2023. okt. 27.


  Szőtsné Fekete Katalin

  Krúdy-napok turisztikai verseny

  Krúdy-napok turisztikai verseny

  2023. október 26-án került megrendezésre a siófoki Krúdy-napok turisztikai verseny, melyen 6 dunántúli csapat indulhatott.

  2023. okt. 26.


  dr. Biró Mihályné


  Partnereink

  • BME Nyelvvizsga
  • ICDL
  SZC logo

  Székesfehérvári Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Székesfehérvári SZC I. István Technikum

    8000 Székesfehérvár, Várkörút 31.

   • Telefon: +36 22/315-029

    E-mail: info@elsoistvan.hu

    OM azonosító: 203053/014


   2023Székesfehérvári SZC I. István Technikum