SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/014 | 8000 Székesfehérvár, Várkörút 31.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC I. István Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA

Hírek

2023. okt. 20.


dr. Biró Mihályné

  Dunaszerdahelyi megemlékezés a diktatúrák áldozatairól

  2023. október 20-án iskolánk 41 diákjával és 3 pedagógusával látogattunk el Dunaszerdahelyre. Utazásunk célja egy közös 1956-os megemlékezés volt a dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Iskola tanáraival és diákjaival.

  Dunaszerdahelyi megemlékezés a diktatúrák áldozatairól

  Ismerős arcok fogadtak bennünket, örömmel üdvözöltük Klőr Levente tanár urat és lelkes csapatát. Rövid pihenő után a 12.B és 12.D osztály tanulói szavalatokkal és prózai műsorral emlékeztek '56 hőseire, kinti barátaink pedig zenés megemlékezést tartottak az iskola aulájában.  Ezt követően indultunk a Diktatúrák áldozatai emlékműhöz és helyeztük el koszorúinkat partneriskolánkkal együtt. Az emlékmű előtt főhajtással és 1 perc néma csenddel tisztelegtünk a forradalom hősei előtt. Az emlékezés után városnéző sétán vettünk részt, ahol a fogadó iskola diákjai kísértek minket és mutatták meg nekünk kedves városukat. A séta során eszmét cseréltünk a kinti magyarság helyzetéről, és az anyanyelvhasználat lehetőségeiről.  A nap eseményei közül a sport sem maradhatott ki. A DAC stadion részletes bejárása után együtt szurkolhattunk az üres lelátón egy képzeletbeli meccsen a stadionban. Fogadó iskolánk focimeccset is szervezett számunkra, amely az iskola futballpályáján zajlott. Egy kis beszélgetés után csapatunk közös uzsonnát fogyasztott el Dunaszerdahely új Mcdonald’s éttermében, ahová a partner diákok is elkísértek minket. Késő délután nehéz szívvel indultunk haza, hiszen szívesen maradtunk volna még barátainkkal. Útközben megcsodáltuk a  Monostori-hidat, amely Komárom régi hídja mellett lehetővé teszi a két ország közötti átkelést és újabb kapcsolatok kialakítását.

  Az együtt töltött nap szép élmény volt minden résztvevő számára. Reméljük hamarosan viszontlátjuk egymást és közösen szervezhetünk további találkozókat és utazásokat.

  Szeretnénk köszönetünket kifejezni a Rákóczi Szövetségnek és a Dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Iskolának, hogy lehetővé tették ezt az utazást és kísérő tanárainknak (Tábiné Vas Tímea, Simonné Szalai Zsuzsanna és Dr. Biró Mihályné) a műsor összeállítását!

  Képek a Galériában

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  GreenLike – Milyen lesz a jövő ZÖLD Egyeteme?

  GreenLike – Milyen lesz a jövő ZÖLD Egyeteme?

  A Pannon Egyetem szervezésében került sor a GreenLike országos verseny megrendezésére, melyre iskolánkból is több csapat jelentkezett. A verseny a környezettudatosság, a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság témáját helyezte a középpontba.

  2023. nov. 17.


  Szőtsné Fekete Katalin

  Az I. világháborúban elesett katonákra emlékeztünk

  Az I. világháborúban elesett katonákra emlékeztünk

  A Krajczáros Alapítvány kezdeményezésére Gyóni Géza szobránál emlékeztünk az I. világháborúban elesett katonákra. 105 éve ezen a napon írták alá Németországgal a compiégne-i erdőben egy vasúti kocsiban a fegyverletételt. A megemlékezést a Tarsoly Ifjúságért Egyesület, az I. István Technikum és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház közösen szervezte.

  2023. nov. 11.


  Vezetőség

  „Közösen egy zöld úton” – látogatás Csalán, a Hulladékkezelő Központban.

  „Közösen egy zöld úton” – látogatás Csalán, a Hulladékkezelő Központban.

  „A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” szól a mondás, amely a híres környezetvédelmi aktivistától, David Browertől származik. Ennek a mondásnak a szellemében tettünk egy látogatást 2023. október 27-én a 2/14P osztállyal a csalai Hulladékkezelő Központban.

  2023. okt. 27.


  Szőtsné Fekete Katalin


  Partnereink

  • BME Nyelvvizsga
  • ICDL
  SZC logo

  Székesfehérvári Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Székesfehérvári SZC I. István Technikum

    8000 Székesfehérvár, Várkörút 31.

   • Telefon: +36 22/315-029

    E-mail: info@elsoistvan.hu

    OM azonosító: 203053/014


   2023Székesfehérvári SZC I. István Technikum