SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/014 | 8000 Székesfehérvár, Várkörút 31.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC I. István Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA

Hírek

2023. ápr. 12.


dr. Biró Mihályné

  Szakmai programok

  A 12.D osztály a város turisztikai szempontból is fontos épületeivel, létesítményeivel ismerkedett.

  Szakmai programok

  Városháza bejárás

  2023. március 30-a Polgármesteri Hivatalba kaptunk meghívást. Osztályunkat Lehrner Zsolt alpolgármester úr és Szegő Krisztina a Székesfehérvári Turisztikai Kft. ügyvezetője fogadta. A Városháza épületének ismertetése után léptünk be az ódon falak közé, ahol alpolgármester út tartott részletes ismertetőt a Szent Korona másolatáról, Aba-Novák Vilmos pannójáról és a Díszterem történetéről. Szegő Krisztina asszony Székesfehérvár turizmusának fejlesztéséről és az eddig elért sikerekről mesélt nekünk. Köszönjük mindkettőjüknek a részletes ismertetőt!

   

  Árpád-fürdő látogatás

  2023.03.14-én osztályommal ellátogattunk a székesfehérvári Árpád fürdőbe. Célunk az volt, hogy megtekintsük a fürdő különtermét-mint lehetséges bankett helyszínt- ahol, mint kiderült számos rendezvényt tartanak. De emellett lehetőséget kaptunk arra, hogy a fürdő vezető helyettese körbevezessen minket az épületben. Rengeteg érdekes és hasznos információt kaptunk a háttérbeli működésről illetve a különböző szolgáltatásokról egyaránt. Úgy gondolom hasznunkra vált ez a látogatás. Köszönjük ezt a remek lehetőséget!

  Rozmán Anett

   

  MOL aréna látogatás

  Az osztályunk, a 12.D, március 9-én a MOL Aréna Sóstóban járt. Csegezi Csongor vezetésével megtekinthettük az aréna néhány, pontosabban kettő termét. 2018. november 21-én nyitotta meg kapuit a felújított stadion, amely a bővített lelátókon kívül külön rendezvénytermeket is kapott. Mindkét „terem” tulajdonképpen egy-egy teljes emeltet foglal el. Található bennük külön bár, illetve elég nagy tér ahhoz, hogy nagyobb előadásokat, vagy rendezvényeket lehessen kényelmes körülmények között tartani. A részletes, és mindent átfogó körbevezetés után, az osztály legbátrabb tagjai megmászták a stadion mellett található kilátót. A 30 méteres építmény tetejéről belátható a Sóstói Tanösvény, illetve a stadion környékének egy nagyobb része.

  Kővári Luca

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  GreenLike – Milyen lesz a jövő ZÖLD Egyeteme?

  GreenLike – Milyen lesz a jövő ZÖLD Egyeteme?

  A Pannon Egyetem szervezésében került sor a GreenLike országos verseny megrendezésére, melyre iskolánkból is több csapat jelentkezett. A verseny a környezettudatosság, a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság témáját helyezte a középpontba.

  2023. nov. 17.


  Szőtsné Fekete Katalin

  Az I. világháborúban elesett katonákra emlékeztünk

  Az I. világháborúban elesett katonákra emlékeztünk

  A Krajczáros Alapítvány kezdeményezésére Gyóni Géza szobránál emlékeztünk az I. világháborúban elesett katonákra. 105 éve ezen a napon írták alá Németországgal a compiégne-i erdőben egy vasúti kocsiban a fegyverletételt. A megemlékezést a Tarsoly Ifjúságért Egyesület, az I. István Technikum és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház közösen szervezte.

  2023. nov. 11.


  Vezetőség

  „Közösen egy zöld úton” – látogatás Csalán, a Hulladékkezelő Központban.

  „Közösen egy zöld úton” – látogatás Csalán, a Hulladékkezelő Központban.

  „A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” szól a mondás, amely a híres környezetvédelmi aktivistától, David Browertől származik. Ennek a mondásnak a szellemében tettünk egy látogatást 2023. október 27-én a 2/14P osztállyal a csalai Hulladékkezelő Központban.

  2023. okt. 27.


  Szőtsné Fekete Katalin


  Partnereink

  • BME Nyelvvizsga
  • ICDL
  SZC logo

  Székesfehérvári Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Székesfehérvári SZC I. István Technikum

    8000 Székesfehérvár, Várkörút 31.

   • Telefon: +36 22/315-029

    E-mail: info@elsoistvan.hu

    OM azonosító: 203053/014


   2023Székesfehérvári SZC I. István Technikum