SZC logo

Székesfehérvári Szakképzési Centrum

OM kód: 203053/014 | 8000 Székesfehérvár, Várkörút 31.

Intézmény logo

Székesfehérvári SZC I. István Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. okt. 20.


dr. Biró Mihályné

    Dunaszerdahelyi megemlékezés a diktatúrák áldozatairól

    2023. október 20-án iskolánk 41 diákjával és 3 pedagógusával látogattunk el Dunaszerdahelyre. Utazásunk célja egy közös 1956-os megemlékezés volt a dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Iskola tanáraival és diákjaival.

    Dunaszerdahelyi megemlékezés a diktatúrák áldozatairól

    Ismerős arcok fogadtak bennünket, örömmel üdvözöltük Klőr Levente tanár urat és lelkes csapatát. Rövid pihenő után a 12.B és 12.D osztály tanulói szavalatokkal és prózai műsorral emlékeztek '56 hőseire, kinti barátaink pedig zenés megemlékezést tartottak az iskola aulájában.  Ezt követően indultunk a Diktatúrák áldozatai emlékműhöz és helyeztük el koszorúinkat partneriskolánkkal együtt. Az emlékmű előtt főhajtással és 1 perc néma csenddel tisztelegtünk a forradalom hősei előtt. Az emlékezés után városnéző sétán vettünk részt, ahol a fogadó iskola diákjai kísértek minket és mutatták meg nekünk kedves városukat. A séta során eszmét cseréltünk a kinti magyarság helyzetéről, és az anyanyelvhasználat lehetőségeiről.  A nap eseményei közül a sport sem maradhatott ki. A DAC stadion részletes bejárása után együtt szurkolhattunk az üres lelátón egy képzeletbeli meccsen a stadionban. Fogadó iskolánk focimeccset is szervezett számunkra, amely az iskola futballpályáján zajlott. Egy kis beszélgetés után csapatunk közös uzsonnát fogyasztott el Dunaszerdahely új Mcdonald’s éttermében, ahová a partner diákok is elkísértek minket. Késő délután nehéz szívvel indultunk haza, hiszen szívesen maradtunk volna még barátainkkal. Útközben megcsodáltuk a  Monostori-hidat, amely Komárom régi hídja mellett lehetővé teszi a két ország közötti átkelést és újabb kapcsolatok kialakítását.

    Az együtt töltött nap szép élmény volt minden résztvevő számára. Reméljük hamarosan viszontlátjuk egymást és közösen szervezhetünk további találkozókat és utazásokat.

    Szeretnénk köszönetünket kifejezni a Rákóczi Szövetségnek és a Dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Iskolának, hogy lehetővé tették ezt az utazást és kísérő tanárainknak (Tábiné Vas Tímea, Simonné Szalai Zsuzsanna és Dr. Biró Mihályné) a műsor összeállítását!

    Képek a Galériában

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Banklátogatás

    Banklátogatás

    A Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő regionális döntőjébe jutott 10.C osztályos csapatunk (Béres Enikő, Pothorszki Petra, Varjas Flóra, Virág Csilla és kísérőtanáruk Pénzes Krisztina) a K&H Bank meghívására, egy banklátogatáson vett részt.

    2024. ápr. 17.


    Pénzes Krisztina

    Istvános diákok sikere a pénzügy OSZTV-n

    Istvános diákok sikere a pénzügy OSZTV-n

    2024. április 15-17-e között a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma legjobb 60 tanulója versenyzett Makón, a Maros-parti városban. Az országos tanulmányi verseny megrendezésére a Pénzügyminisztérium a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégiumot kérte fel.

    2024. ápr. 17.


    Szőtsné Fekete Katalin

    Igazgatói pályázatok

    Igazgatói pályázatok

    A Székesfehérvári Szakképzési Centrum pályázatot hirdet igazgató beosztás ellátására.

    2024. ápr. 4.


    Vezetőség


    Partnereink

    SZC logo

    Székesfehérvári Szakképzési Centrum


    Székesfehérvári SZC I. István Technikum

    8000 Székesfehérvár, Várkörút 31.

    Telefon: +36 22/315-029

    E-mail: info@elsoistvan.hu

    OM azonosító: 203053/014


    2024Székesfehérvári SZC I. István Technikum